Det er sol, det er sommer og det er late dager. Og hva er vel mindre fristende enn å stå ved grytene? Vi hos Picomed gir deg tipsene som gjør sommermiddagen enklere.
Her er et ekstratips for deg som vil prøve en litt mer komplisert variant av retten:
Sild og poteter
Denne oppskriften fant vi i serien «Det beste jeg vet» i Dagbladets Magasinet, under tittelen «Åndelig føde».
Les mer her.
Hvis du får tak i god spekesild, er det lite du trenger å gjøre. Ingen koking, ingen tilberedning er nødvendig.
Nok til 2
4 store spekesildefileter
8 små poteter, kokte, fortsatt varme
8 skiver sylta rødbeter, hakket
2 ss kapers, skylt og hakket
4 ss grovhakket rødløk
2-3 ts revet pepperot
Sennep
Rugbrød
Smak på silda først, for noen ganger er den litt for salt. Da kan det være lurt å vanne den ut litt. Ha gjerne litt eddik i vannet også.
Server silda med alt tilbehøret, enten på tallerkene, eller på et stort brett. Jeg synes det kan være godt med litt nymalt pepper også.
Fortsatt god sommer fra hos i Picomed!