Vi hos Picomed har gleden av å invitere deg til seminar. Hvordan kan vi best mulig håndtere de daglige rutinene og adferden til personer med demens? Meld deg på seminaret idag. Fortsatt noen plasser igjen!
Ola Polmé vil introdusere 5 strategier for praktisk adferdshåndtering av personer med demens, Nina Jøranson vil dele hennes erfaring om bruken av robotselen Paro som miljøbehandlingstiltak, ogRoberta Wiig Berg vil gi oss en innføring i besøkshundsordningen som er tilgjengelig for mange institusjoner.
Seminaret henvender seg til daglig ledere av sykehjem, avdelingsledere ved skjermede avdelinger, demensteam og annet fagpersonell som daglig arbeider med personer med demens.
Sted og dato
6. april i Citybox i Oslo, Prinsens gate 6, 0152 Oslo
.
7. april på Orkerød sykehjem i Moss. Skogbrynet 51, 1513 Moss
Påmeldingsfrist 1. april
Ta kontakt med Teis Lund Gregersen på tlf. 920 18 007, eller på mail teis@picomed.no. Seminaret er gratis, men med bindende påmelding. Manglende fremmøte blir pålagt et gebyr på kr. 400,-. Vi har fortsatt noen plasser igjen, så er du rask kan du sikre deg en plass.
Servering
I seminaret inngår en lett lunsj samt kaffe, te og litt godbiter i løpet av dagen.
Program
09:00 – 09:10
Introduksjon
09:10 – 10:00
Forelesning av Ola Polmé. Adferd og behandling på en smart måte, slik at både omsorg og kvalitet økes og arbeidsmiljøet forbedres.
10:00 – 10:15
Pause med godbiter.
10:15 – 11:00
Videre forelesning med Ola Polmé. Hvorfor oppstår særlig adferd hos personer med demens?
11:00 – 11:15
Pause med godbiter.
11:15 – 12:00
Videre forelesning med Ola Polmé. 5 grunnleggende strategier til daglig bruk.
12:00 – 12:45
Lunsj med mulighet til sosialisering.
12:45 – 13:45
Nina Jøranson om robotselen Paro som miljøbehandlingstiltak. Muligheter og begrensninger.
13:45 – 14:00
Pause med godbiter.
14:15 – 15:00
Roberta Wiig Berg med innføring i ordningen med besøkshund via Røde kors. Fordeler og ulemper.
15:00
Avslutning for dagen. Mulighet for å besøke utstillingen.
Litt om foredragsholderne
Ola Polmé
”Jag är utbildad Sjuksköterska, specialist inom speciella beteenden psykogeriatrik. Har tidigare jobbat som sjukvårdsbiträde, undersköterska och obduktionstekniker. Även Armésjuksköterska. Jag är innovatör och har ett Patent på ”Rullstolsvaggan”. Författare till 6 böcker, handledare, konsult inom vård och omsorg och föreläsare. Min föreläsning handlar om beteenden och bemötande på ett smart sätt så både omvårdnadskvalitet ökar och arbetsmiljön förbättras. Jag berättar om VARFÖR beteenden uppstår ur intellektuella nedsättningar. Utifrån den förståelsen talar jag om de 5 grundstrategier jag tagit fram för ett smart bemötande.”
Nina Jøranson
”Jeg er sykepleier med videreutdanning i demensomsorg, har master i sykepleievitenskap, og har tidligere jobbet som avdelingssykepleier på en skjermet enhet for personer med demens. De siste 3 år har jeg vært stipendiat i Folkehelseforskningsgruppen ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), der jeg har forsket på bruk av robotselen Paro som aktivitetstiltak på skjermede enheter.
Jeg jobber nå som høgskolelektor ved sykepleierutdanningen, VID vitenskapelige høgskole (tidl. Diakonhjemmets Høgskole). Gjennom mange års praksis har jeg jobbet aktivt med implementering av personsentrert omsorg, kommunikasjon i demensomsorgen, kompetanseutvikling av ansatte og betydningen av faglig ledelse i demensomsorgen. Jeg er svært opptatt av at god ledelse fremmer god demensomsorg. God ledelse understøtter personalets betydningsfulle rolle i demensomsorgen slik at pleierne kan bruke et mangfold av miljøbehandlingstiltak for å fremme helse hos personer med demens.”
Roberta Wiig Berg
«Jeg har over 2 års erfaring med besøkshundordningen til Røde Kors, og inngår selv i teamet. Utover det er jeg pensjonert 1. amanuensis i kommunikasjon på BI, og utforsker nå kommunikasjonen mellom dyr og mennesker.”
Vil du være med? Ta kontakt med oss på post@picomed.no.
Velkommen!