Når du så veldig gjerne skulle vært ute og spist, men ikke får det til – prøv rømmegrøt! Enkelt og fengslende godt, spesielt med spekemat og flatbrød til.
Rømmegrøten skal helst være feit, hvit og fløyelsmyk. Dette er virkelig sommerfestmat, og sammen med spekemat og flatbrød er dette en tradisjon som går flere hundre år tilbake i tid. Utrolig godt er det også.
Grøten kan du lage enkelt fra grunnen av, men du får også kjøpt det ferdig i butikken. Server smør, sukker og kanel til. Her er oppskriften, hvis du vil prøve deg på egen hånd:
Ingredienser

Foto: Matprat
– 5 dl seterrømme
– 2 dl hvetemel
– 5 dl melk
– 1 ts salt
Slik gjør du det
- La rømmen koke i ca. 5 minutter.
- Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
- La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
- Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.
Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.
Takk til matprat.no for den knallgode oppskriften.
Vi hos Picomed ønsker deg en fortsatt god sommer!